507 Sayılı yasa kapsamında kurulan Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası, şoför esnafının yaşam koşullarını iyileştirebilmek,  mesleki sorunlarına çözüm bulmak amacı ile hizmet vermektedir.Ülke genelinde bulunan Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın 4 Nisan 1953 tarihinde Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu çatısı altında birleşmesi sonucu, şoförlük gerçek bir meslek olmaya başlamış ve şoför camiası güçlü ve sosyal etkinlikleri olan bir topluluk haline gelmiştir.

Zor koşullar ve maddi imkansızlıklar içerisinde görev yapan Federasyon ve Oda yöneticileri, her kuruşunu kendi alın teri ile kazanan şoför esnafının örgütlenmesini,birçok aşamalardan ve engellerden geçirerek bugünlere geçirmişlerdir.Şoför esnafı bir çok alanda mesleki çıkarlarını koruyan, haklarını, yöneticilerinin yılmadan çalışmaları sonucunda kazanmışlardır.

Oda personelinin seçiminde gösterilen titizlik, personel ve üyeler içerisindeki hiyerarşik düzen, şoför esnafına verilen hizmetin kalitesini yükseltmiş, çağdaş çalışma sistemine ulaşmayı kolaylaştırmıştır. Üyeler arasında hiçbir ayrım yapılmadan hizmet verilmesi, Oda gelirlerinin şoför esnafına daha modern hizmet verecek alanlarda harcanması gelişmeyi hızlandırmış, elde edilen yasal hakların bilinçli ve diğer kamu kurumları ile iyi ilişkiler içerisinde kullanılması, şoförlük mesleğine itibar sağlamıştır.

Odamıza kayıtlı üye sayısı 30 bini aşmıştır.30 bin kişinin birlikte ,disiplinli ve düzen içerisinde çalışması şoför esnafının otokontrol sistemi ile birbirini denetlemesi,görülen hata ve aksaklıkları kısa sürede konuşup,anlaşarak çözümlemeleri,üyelerimizin eriştiği olgunluğun ve kültürün en açık bir göstergesidir. Oda Başkanı Sayın Kenan YILMAZ, şoför esnafına kazandırılan arsaların, tesislerin ve gerek araçlarına, gerek kendilerine hizmet veren yardım servislerinin, ilimiz içerisinde büyük bir ağ haline gelmesine rağmen yetersizliğine inanmakta ve sosyal ve kültürel alanlarda yeni atılım planları yapmaktadır.

Bunların arasında üyelerimize ve çocuklarına hizmet verecek kurslar,üyelerimizin aileleri ve tatil yapabilecekleri dinlenme tesisleri,kütüphaneler,ambulans ve çekici araçlarının daha da çoğaltılması ilk düşünülenler arasındadır. İlimizde kazanç oranları çok düşük olan taksici esnafımızın can güvenliğinin sağlandığı gibi kazançlarını belli bir ölçüde arttıracak yeni girişimlerde bulunulmuş,  yeni sistemler oluşturmak üzere çalışmalar sürdürülmektedir.

Şoför esnafımızın mağduriyetini önlemek amacı ile taksimetre bayiliği ve servisi tesis edilmiş, servisin yarattığı olumlu ortam , mutluluk yaratmıştır.

Vatanını seven ,vergisini aksatmadan ödeyen,mert ahlaklı şoför esnafımıza hizmet,başta Oda Başkanımız ve Yönetim kurulumuz olmak üzere,tüm Oda personeli için bunun kaynağı olmaktadır. Şoför esnafımızı, sorunları çözümlenmiş, yaşam seviyesi yükselmiş, sağlıklı insanlar olarak görmek, çalışmalarımızın tek amacıdır. Vatandaşlarımızın yerine göre canını, namusunu emanet ettiği ve bazı değerli yazarlarımızın ifade ettiği gibi mahallemizin ikinci karakolu’ sayabileceğimiz tüm ticari araç sahibi ve şoförlerimizi toplumun en saygın insanları olarak görüyor ve bununla kıvanç duyuyoruz.

Birbirimize olan güvenimiz her geçen gün daha da pekişmektedir. Bu güven ve iş birliği içinde dünden oldukça ilerideyiz. Yarın çok daha iyi olacaktır.