Mesleki Eğitim Danışmanlığı hizmetleri 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunda yapılan değişiklikler ve ticari amaçla çalışan şoförlere ‘Ticari Taşıt kullanma Belgesi’ zorunluluğu getirdikten sonra daha da önem kazanmıştır. Oda başkanlığımız eğitim düzeyi yüksek profesyonel şoförün ,trafik ortamı içerisinde davranışları ile trafik kazalarını en alt düzeye indireceği inancı ile ,trafik eğitimlerine ayrı bir önem vermektedir.Mesleki Eğitim Danışmanlığı’nca yasalara ve yönetmeliklere uygun olarak düzenlenen kurslarda şoförlerimize ilkyardım, Çevre, Turizm, Motor bilgisi,Trafik Kanun ve Kuralları konularında uzman eğiticiler tarafından bilgi aktarılmakta,unutulan bilgiler yinelenmektedir.

Oda Başkanımız Sayın Kenan YILMAZ tarafından mesleğin inceliklerini,halkla ilişkilerde yine mesleği yüceltecek davranışların özü ve bir şoför esnafının ülkesine yararlı olabilmesi için dikkat etmesi gereken hususların tümü anlatılmakta, esnafımızın sorunları karşılıklı tartışarak çözüm yolları aranmakta, iyi niyet ve temenni dilekleri ile başarılar diledikten sonra kurs bizzat Başkanımızın kendisi tarafından bitirilmektedir.

Ayrıca ilimizde mevcut ilk ve orta dereceli okullar,bünyelerinde trafik ortamında görev yapan bölümler bulunan resmi ve özel sektöre ait kuruluşlar ile işbirliği yapılarak, imkanlar çerçevesinde trafik konulu kitap, afiş,broşür yardımları yapılmaktadır.Mesleki Eğitim Danışmanlığınca,mevcut toplantı salonumuzdan yararlanılarak eğitici konferanslar düzenlenmekte,bu toplantılara üyelerimiz davet edilerek, güncel konularda bilgi sahibi olmaları sağlanmaktadır.
Meslek Eğitim Danışmanlığı Müdürü Zekai Durmuş tarafından yürütülmektedir.